Skip to content

Hvordan fungerer Protacs kuleprodukter?

Alle Protacs produkter inneholder luftfylte kuler som med dypt, dynamisk og sansestimulerende trykk stimulerer muskel-leddsansen og følesansen, og virker beroligende på sansesystemet vårt. Alle produktene er utviklet som hjelpemidler som kan hjelpe på de varige konsekvensene av nedsatt funksjonsevne.

Muskel-leddsansen

Muskel-leddsansen kalles også proprioseptiv sans og muskel-leddsans. Den sitter i ledd og muskler og registrerer bevegelse. Muskel-leddsansen roer nervesystemet, og vi bruker ofte bevegelsessansen for å skape ro. Er vi urolige går vi en tur. Er vi utålmodige beveger vi oss rastløst i stolen eller vipper med en fot – vi bruker intuitivt muskel-leddsansen for å skape lettelse og ro.

Berøringssansen

Berøringssansen er den viktigste menneskelige sansen. Den sitter i huden og registrerer berøring. Terapeutisk kalles berøringssansen den taktile sansen. Ved berøring av huden sendes stimuli opp til hjernen og gir oss et bilde av kroppen og kroppens grenser. På denne måten blir huden grensen som hjelper oss å skille mellom hva som er 'meg' og det som ligger utenfor 'meg'. Berøringssansen er med på å skape vår kroppsbevissthet og hjelper hjernen til å holde oss oppdatert på kroppen vår.

Skiftende trykk øker kroppsbevisstheten

Selv om berøringssansen holder hjernen oppdatert om kroppen, er det kun gjennom skiftende påvirkninger. Ensartet og kontinuerlig påvirkning på sansene registreres kun i en viss tidsperiode. Hvis påvirkningen er uendret over lengre tid, «falner» inntrykket ut og påvirkningen registreres ikke lenger – man kan si at sanseinntrykket «falker». For å opprettholde kroppsbevisstheten må påvirkningen på følesansen derfor variere.

Dette er grunnen til at Protacs produkter har kuler. Formen på kulene påvirker huden med en lett, punktlig berøring, som endres hver gang kulene beveger seg. Kulene beveger seg når kroppen beveger seg. Dermed blir huden hele tiden påvirket på nye måter og derved blir hjernen kontinuerlig "oppdatert" om kroppen og verden utenfor kroppen.

Bevegelsen av kulene roer kroppen og hodet

Kulene i produktene våre er luftfylte og har en viss vekt. De er ikke massive, men har et tykt skall og noe vekt. Når de legger press på ledd og muskler, sendes en melding til nervesystemet og hjernen oppfatter det som en bevegelse. Derfor vil bevegelsen og innspillet av kulene på kroppen oppleves beroligende.

Ved å bruke produktene våre stimulerer du både følesansen og muskel- og leddsansen. Når du beveger deg under Protac Kugledynen®, beveger kulene seg nok til å gi en ny berøring, som sender en melding til hjernen om kroppen. Den økte følelsen av kroppen og kroppens grenser samt den registrerte bevegelsen i muskler og ledd gir ro i sinn og kropp og derfor opplever mange at bruken av produktene reduserer angst og uro og gir bedre søvn, konsentrasjon, fokus og læring.