Skip to content
All posts

Hygiene i fokus

Å kunne opprettholde et høyt hygienenivå på en brukervennlig måte er en viktig del av Protac sine hjelpemidler. Derfor kan alle protac´s produkter vaskes og desinfiseres – og i de aller fleste vanlige vaskemaskiner (les mer under Vask og vedlikehold under de enkelte produktene).

Alle Protac-dyner kan vaskes

De aller fleste Protac-dyner kan deles og derfor vaskes i vanlig vaskemaskin (minst 7 kg) – individuelle dynemodeller må vaskes i industrimaskin.

Inkontinenstrekk som kan vaskes på 90 grader

Dersom det ofte er nødvendig å vaske dynen, kan det være lurt med et Protac inkontinenstrekk for f.eks. Protac Kuledynen (alle modeller). Den kan vaskes på 90 grader og fjerner dermed alle bakterier og smittefarer. Trekket er laget av 100 % polyester med polyuretan, som hindrer dynen i å bli våt og lar huden puste. Det er glidelås langs den ene siden og nederst på trekket, som gjør det enklere å sette på dynen.

Det er også et inkontinenstrekk for Protac MyBaSe®-madrassen.

Enkel rengjøring av Protac SenSit® med desinfiserende kluter

Vi anbefaler at Protac SenSit® rengjøres ofte med desinfiserende kluter som inneholder alkohol. Stolen er laget av et materiale som kan vaskes av, og vi anbefaler dette dersom stolen er f.eks. har blitt tilgriset av mat, spytt etc. Hvis det er mye væske, anbefaler vi å vaske trekket (se video). Merk også at Protac SenSit® er tilgjengelig med inkontinensdeksel på innerposen. Dette er spesielt aktuelt i institusjoner, hvor det ellers ofte er nødvendig å vaske trekket.

Protac sine hjelpemidler kan dermed oppfylle Nasjonale retningslinjer for infeksjonshygiene (NIR) fra Statens Serum Institut (Danmark)